Nem téves, hanem új információ: két hónapról két hétre faragta az Önkormányzat a Közútnál a lámpás kereszteződés javítását

//Berényi Attila
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Nem téves, hanem új információ: két hónapról két hétre faragta az Önkormányzat a Közútnál a lámpás kereszteződés javítását
Korábban írtunk arról, hogy egy korábbi baleset miatt nem működnek a jelzőlámpák a Dózsa György út és a Fő út kereszteződésében.

A témában született cikkünket itt olvashatja el.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerkesztőségünk írásban küldött kérdéseire adott közleményében azt írta, hogy várhatóan két hónapba telik a lámpás kereszteződés helyrehozása. Alább szó szerint idézzük a kapott levelet:

„Kedves Berényi Attila!

A balesetben megsérült vezérlődoboz helyett teljesen új berendezést szükséges beszerezni, csak a gépcsere 4 millió forintba kerül és várhatóan 2 hónap szükséges a helyreállításhoz. Ezalatt a szakemberek a gépcsere lehetőségét kihasználva felújítják a forgalomirányító lámpákat is LED-es kivitelűre. A helyreállításig kérjük minden közlekedő türelmét és megértését, illetve a kereszteződésben fokozott óvatosságot és a KRESZ szabályainak betartását a biztonságos közlekedés érdekében.

Üdvözlettel,

Pécsi Norbert Sándor

kommunikációs osztályvezető”

Cikkünk megjelenése után az Önkormányzat a Közút Üzemeltetési csoportjával egyeztetett ez ügyben. A Városháza szerkesztőségünket ez után (és egy közlemény megjelentetését követően) úgy tájékoztatta, hogy „kb. két hetet” vesz igénybe a javítás. Az önkormányzat álláspontja szerint az esetleges forgalomirányítás „a rendőrség dolga, ha szükségesnek érzik, nem a Városi Rendészeté.”

Ez idő alatt végzik el Magyar Közút és az ELMŰ a elektromos hálózat kijavítását és új vezérlő rendszer telepítését valamint cserélik LED lámpákra a korábbiakat.

(dho)