Az egyik részeg kifosztotta a másik részeget

//Berényi Attila
Képünk illusztráció! forrás: freepik / lucky7trade
A szigetszentmiklósi rendőrök befejezték a nyomozást egy tavaly nyári kifosztás ügyében. A tettes az elfogyasztott szesz miatti bóbiskolásból magához térve nyúlta le hasonló okból békésen szendergő áldozatának értékeit.

A 2020. július 25-én hajnalban egy szigetszentmiklósi megálló padján ébredező férfi először azt hitte, nem jól lát, amikor csuklóján hiába próbálta belőni a pontos időt – órája eltűnt, áll a police.hu oldalon megjelent tudósításban Zsebébe nyúlva telefonált volna, ám ott sem talált semmit. Utolsó reményként rátapintott övtáskájára, örömmel nyugtázta, megvan. Ám amikor kinyitotta látta, se pénz, se iratok. Elballagott a rendőrségre és feljelentést tett.

A nyomozók addig-addig kérdezősködtek, amíg aktív érdeklődésük híre eljutott egy 27 éves helyi férfihez, aki jobbnak látta önként jelentkezni. Bár emlékeinek egy része halványodott már, a történtek bizonyos részletei élesek maradtak:

a szeszmámorból ébredés egy padon, a mellette fekvő hasonszőrű férfi, a csuklóján csalogató karóra, övtáskája és a zsebében talált telefon. Ezeket mind felnyalábolta, hazafelé botorkálva az övtáska tartalmából a pénzt megtartotta, a telefonból kidobta a SIM kártyát és beletette a sajátját. A sportórát elhordta, a pénzt elköltötte. Tettét – elmondása szerint – megbánta és ittasságával magyarázta.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte, a 27 éves férfi ellen kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárás iratait átadta az ügyészségnek.

(police.hu)