Nincs egyelőre vásárlási idősáv a Dunaharaszti piacon

//Berényi Attila
Korábbi fotó: dho
A dunaharaszti Városi Piacon nem vezetnek be vásárlási idősávot, áll a város közleményében. A bejelentés az után jelent meg, hogy a Magyar Közlönyben kiadták az általános rendelkezésről szóló kormányrendeletet.

A város honlapján megjelent közlemény szerint remélik, hogy nem lazul a maszkviselési fegyelem, és nem kell emiatt szigorítást bevezetni. A védő eszköz használatáról szóló előírások meghatározását a kormány a polgármesterek kezébe adta. A Dr. Szalay László által kiadott, korábbi rendelkezésről itt olvashat.

A Magyar Közlönyben egyébként már megjelent az idősek vásárlási idősávjáról szóló kormányrendelet. Ennek értelmében keddtől (2020.11.24) az élelmiszerüzletekben, drogériákban, illatszert, háztartási vegyiárut, higiéniai papírterméket árusító üzletekben, gyógyszertárakban hétfőtől péntekig 09.00 – 11.00 óra között, szombaton és vasárnap 08.00 – 10.00 között csak a 65 évnél idősebbek vásárolhatnak, az ennél fiatalabbak nem. Az idősek ezeken az úgynevezett védett vásárlási idősávokon kívül is vásárolhatnak!

(dunaharaszti.hu, Magyar Közlöny)