Itt vannak a Dunaharasztira érvényes maszkviselési szabályok

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: dho
A koronavírus járvány második hullámának súlyosbodása elleni küzdelemben érvényben lévő rendkívüli jogrendben és egészségügyi veszélyhelyzetben a kormány a polgármesterek kezébe adta a lehetőséget, hogy meghatározzák településeiken hol kötelező maszkot viselni. Dunaharasztin is megszülettek a helyben érvényes szabályok.

A maszkviselésről és a rendkívüli intézkedésekről szóló kormányhatározatról itt írtunk részletesen.

Dr. Szalay László, Dunaharaszti polgármestere úgy rendelkezett, hogy városunkban a Városi piac területén, piac napokon (szerda, szombat a piac működése idején) kötelező maszkot viselni, valamint viselni kell az orrot és szájat egyszerre takaró maszkot a HÉV és a MÁV megállóiban, valamint a buszállomásokon.

A járványellenes intézkedésekről szóló friss kormányrendelet szerint be kell zárniuk a könyvtáraknak, múzeumoknak, valamint nem tarthatóak rendezvények sem – kivételt képeznek megkötésekkel, bizonyos családi események.

Ennek értelmében határozatlan ideig bezár a Dunaharaszti Városi Könyvtár a Laffert kúria, a József Attila Művelődési Ház. A városi Sportcsarnok kizárólag sportolókat fogad. A szokásos Jégpálya, amely a piactéren szokott lenni, az idén nem épül meg. A Móricz Zsigmond utcai Sportjátszótér (gördeszka-, kosárlabda-, műfüves foci pálya) bezár.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a járványveszély csökkentése érdekében a buszmegállókat, az egészségügyi, szociális és köznevelési intézményeket, valamint a Polgármesteri Hivatalt folyamatosan fertőtlenítjük.

Alább változtatás nélkül közöljük az erről kiadott közleményt, melynek eredetije a város honlapján ide kattintva érhető el.

Zár a könyvtár, a Kúria és a művelődési ház, maradnak a játszóterek, tovább üzemel a piac – így alakul át az élet Dunaharasztin. Dr. Szalay László polgármester közleménye.

Tájékoztató a Kormány és az Önkormányzat járványügyi intézkedéseiről – 2020. november 11.

Tisztelt Dunaharasztiak!

A 484/2020. (11. 10.) sz. Korm. rendelet 1. § (1) b) pontjának értelmében, a 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében biztosított felhatalmazásommal élve a mai napon az alábbiakat rendeltem el:

  • Kötelező a maszk viselése a Piacon szerdánként és szombatonként, a piac teljes nyitvatartási idejében.
  • Kötelező maszkot viselni a tömegközlekedési eszközök megállóiban (busz, HÉV, vonat).

A Kormány fent hivatkozott rendeletének megfelelően:

  • A József Attila Művelődési Ház, a Városi Könyvtár, valamint a Laffert Kúria bezár, minden tervezett rendezvény elmarad.
  • A Városi Sportcsarnokban kizárólag edzésre vagy mérkőzésre érkező igazolt sportolók tartózkodhatnak az ott dolgozókon kívül.
  • A Jégpályát nem építjük meg.
  • A Móricz Zsigmond utcai Sportjátszótér (gördeszka-, kosárlabda-, műfüves foci pálya) bezár.
  • Temetéseken maximum 50 fő vehet részt.
  • Házasságkötések után nem tartható lakodalom, az esküvőkön is csak a kormányrendeletben engedélyezett személyek vehetnek részt.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványveszély csökkentése érdekében a buszmegállókat, az egészségügyi, szociális és köznevelési intézményeket, valamint a Polgármesteri Hivatalt folyamatosan fertőtlenítjük.

 Az Önkormányzat vezetése a továbbiakban is minden szükséges intézkedést megtesz a járvány lassítása érdekében. Vigyázzunk egymásra!

 Dr. Szalay László polgármester

(dunaharaszti.hu)