Tartják az ütemtervet Dunaharaszti nagyberuházásai

//Berényi Attila
A József Attila Művelődési Ház, már új tetővel
A veszélyhelyzet ellenére úgy tűnik, sikerül tartani az eredeti határidőket. Folyamatosan dolgoznak a munkások a Művelődési Házon és a Háziorvosi rendelőn.

A József Attila Művelődési Ház tetejének felújítása láthatóan a végéhez közeledik. A munkára már nagy szükség volt, rég cserére várt az elöregedett tető. A költségvetés szerint a munkára előirányzott összeg 30 millió forint. A beruházás nem csak esztétikai, azaz nem csupán szebb lesz tőle az épület. Közben már a külső, új szigetelésen is dolgoznak. A fejlesztésnek köszönhetően megnyílik az út az intézmény energetikai felújítása előtt is. Ez utóbbi munkára Dunaharaszti Önkormányzata még 2017. 12. 14-én sikeres pályázat útján nyert támogatást. Úgy tudjuk, hogy összességében 11,02 kWp csúcsteljesítményű napelemes rendszer telepítését kezdik hamarosan az új tetőn.

Ez pedig jelentős spórolást eredményezhet, hiszen a közintézmény közüzemi számláit nyomhatja le, azaz alacsonyabb lesz a rezsi. Mindezeken fölül környezetkímélő is, hiszen csökken az épület energia felvétele, így a károsanyag-kibocsátása is.

A fenti sikeres pályázat keretein belül valósul meg a Dunaharaszti Mese Óvoda és a Dunaharaszti Városi Bölcsőde épületenergetikai fejlesztése is. A 93,49%-os támogatású pályázat tervezett befejezése 2020. 05. 31. Ez annyit jelent, hogy a beruházáshoz a városnak minimális önrészt kellett biztosítania.

Az új háziorvosi rendelő

Közben rendületlenül épül az új háziorvosi rendelő. A belső munkákat végzik a szakemberek, kívül pedig kész a parkoló. Erről a fejlesztésről itt írtunk korábban.