Tartsd a távolságot! Ezt kéri Dunaharaszti Önkormányzatának bolti tájékoztató kampánya

//Tóth Gábor
Tartsd a távolságot!
Az új koronavírus terjedésének lassításában kiemelten fontos óvintézkedéseket kell betartania MINDENKINEK! Ilyen például az, hogy a bolti sorban álláskor 2 méteres távolságot kell tartani a többiektől.

A kormányzat tájékoztató oldala ezt írja az új koronavírus terjedéséről:

„A vírus leginkább cseppfertőzéssel terjed: köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe, majd a közelben tartózkodó másik emberre. Fertőzött felületek és tárgyak megérintésével a vírus a kézre kerülhet, az arc, a száj, az orr érintésével bejuthat a szervezetbe. Egyelőre nem ismert, hogy pontosan mennyi ideig marad fertőzőképes a vírus a felületeken, annyi azonban bizonyos, hogy az egyszerű fertőtlenítőszerek elpusztítják.”

A COVID-19 elnevezésű kórokozó elleni küzdelemben részt vevő orvosok azt már megállapították, hogy ez a bizonyos cseppfertőzés veszélye jó eséllyel csökkenthető azzal, ha kellő távolságot tartanak egymástól az emberek. Ezért ajánlják sorban álláskor a 2 méteres távot. Erre most megállító táblákkal hívja fel a figyelmet a Dunaharaszti Önkormányzatán működő Operatív Csoport, dr. Szalay László polgármester vezetésével. Ilyen táblákkal a nagyobb forgalmú üzletekben, a postán találkozhat majd.

Tartsd a távolságot! – olvasónk küldte

Lényeges az is, hogy most ne csapatosan induljon bevásárolni, hanem a családból csak egy valaki vállalkozzon erre a feladatra. Ezzel is csökkenteni lehet az egy helyen lévő emberek számát!

Korábban az Operatív csoport már az időseknek szánt, tájékoztató plakátkampányt is indított. Erről itt írtunk korábban.

Fogadja meg ezeket a tanácsokat, mert:

„Fegyelmezettségünk határozza meg, hogy milyen lesz a járvány Dunaharasztiban!”

Tartsd a távolságot! – olvasónk küldte