Plakát kampánnyal buzdít otthonmaradásra Dunaharaszti Önkormányzata

//Berényi Attila
maradj-otthon_plakat_dunaharaszti_20200319

Maradj otthon!

Üzletek környékén, buszmegállókban és szerte a városban találkozhat az Operatív Csoport felszólítását tartalmazó papírossal. Maradj otthon!

Városunkban, a sok tanács ellenére az idősek közül gyakorta találkozni utcán sétálókkal, boltban válogatókkal. Pedig ők kifejezetten veszélyeztetettnek számítanak. A COVID-19 új koronavírus rendkívül fertőző. A 65 év felettiek az így kialakuló betegség során sokkal súlyosabb tünetekkel számolhatnak, sőt az ehhez a korosztályhoz tartozók élte van emiatt a legnagyobb veszélyben.

Dunaharaszti Operatív Csoportja is felhívta már erre a figyelmet, itt olvashat róla.

Maradj Otthon! plakát

Most az itt látható – dr. Szalay László polgármester nevével kiadott – plakátokkal is figyelmeztetnek megfelelve a 40/2020. (III.11.) sz. kormányrendeletnek, és egyben megadják azokat az elérhetőségeket, amelyeken keresztül Dunaharaszti Polgármesteri Hivatala segítséget tud adni az otthon maradók ellátásában:

Kővágó Mónika, Dunaharaszti Polgármesteri Hivatal
06-20-583-9381
kovago.monika@dunaharaszti.hu

Olvasóink küldték.

Az idősek veszélyhelyzeti önkormányzati ellátásáról itt írtunk korábban.

A fiatalok is sokszor verődnek csapatokba. Parkokban, félreeső helyeken, együtt mulatják most is az időt, így elősegítik a fertőzés esetleges terjedését. Éppen azért rendelte el a kormányzat az iskola látogatási tilalmat, hogy a kórokozó átadásának lehetőségét csökkentse.

Nekik Kovács András Péter, azaz KAP dalát tesszük ide. Maradj Otthon!