Az ez évi büdzsé véglegesítése lesz a legfontosabb döntés Dunaharaszti képviselő-testületének következő ülésén

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik / gesrey
A meghívó szerint 6 napirendi pontot tárgyal majd meg a városvezetés a 2020. február 24-i ülésén.

Először a tavalyi költségvetési rendelet módosításáról egyeztetnek és szavaznak. Ez lényegében a tavalyi büdzsé évközbeni változásait rögzíti, véglegesíti. Pontosítják a bevételi és a kiadási oldalt. A rendelet megalkotására az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény ad utasítást.

A képviselőknek küldött előterjesztések között ott van egy úgynevezett „kitekintő határozat” is, amely az „Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek megállapításáról” szól.

A harmadik napirendi pont tartalmazza az ez évre vonatkozó költségvetés tervezetét, amelyet most véglegesen el is fogadhat a testület. A költségvetés főösszege 10.421.853.437 forint lett. Magáról a tervezetről dr. Szalay László polgármester a közmeghallgatáson számolt be a lakosságnak. Erről itt írtunk részletesen.

A büdzsé elfogadása után a képviselők a 24 osztályos általános iskola építésének előkészítéséhez szükséges döntéseket hozzák meg. A beruházásról itt, az iskola kijelölt helyéről pedig itt írtunk korábban. Úgy tudjuk, hogy az új iskola egy olyan tornateremmel együtt épül meg, amely egy 25×45 méteres, szabványos kézilabda- és futsal pályával rendelkezik majd. Ez lehetőséget teremt arra is, hogy akár 3 osztálynak egyszerre tartsanak testnevelés órát. Az intézményen belül helyet kap egy zeneiskola és egy hangversenyterem is.

A képviselők szavaznak a Dunaharaszti Városi Könyvtár 2019. évi beszámolójáról és meghatározzák a polgármester idei szabadságának ütemezését is.

A képviselő-testületi ülés nyilvános. Ezt 2020. február 24-én, 14 órától rendezik meg a Városháza dísztermében.