Megkezdődtek a szakmai egyeztetések a Dunaharasztira szánt új iskoláról

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik
Még tavaly november második felében jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztere, hogy összesen 60 milliárd forintból 16 köznevelési intézményt bővít, illetve épít az állam. Ezek között ott van a Dunaharasztira tervezett vadonatúj suli is. Dr. Szalay László polgármester tájékoztatása szerint megindultak az egyeztetések a tervezetről.

Annyit már most tudni lehet, hogy városunkban 24 tantermes iskola épül. A bejelentésről itt írtunk.

Dr. Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár akkor azt mondta, hogy a kivitelezés – a tervezés és a beszerzések után – várhatóan 2021-ben kezdődhet el.
A teljes beruházásról szóló rendelet szerint az előkészítésre 1 milliárd 163 millió forint áll rendelkezésre. Ez az összes érintett intézményt érintő munkák előzetes tervezésének költsége. A megvalósíthatósági tanulmányoknak ez év augusztus 31-ig kell elkészülniük. Az erről szóló rendeletről korábban itt számoltunk be.

Most dr. Szalay László, Dunaharaszti polgármestere azt jelentette be közleményében, hogy már egyeztetett a tankerület vezetőjével, és szerdán már a műszaki megvalósíthatóságról tárgyal a kormány szakembereivel.