Megkezdődtek a szakmai egyeztetések a Dunaharasztira szánt új iskoláról

//Berényi Attila
Share on print
Share on email
Megkezdődtek a szakmai egyeztetések a Dunaharasztira szánt új iskoláról
Még tavaly november második felében jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztere, hogy összesen 60 milliárd forintból 16 köznevelési intézményt bővít, illetve épít az állam. Ezek között ott van a Dunaharasztira tervezett vadonatúj suli is. Dr. Szalay László polgármester tájékoztatása szerint megindultak az egyeztetések a tervezetről.

Annyit már most tudni lehet, hogy városunkban 24 tantermes iskola épül. A bejelentésről itt írtunk.

Dr. Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár akkor azt mondta, hogy a kivitelezés – a tervezés és a beszerzések után – várhatóan 2021-ben kezdődhet el.
A teljes beruházásról szóló rendelet szerint az előkészítésre 1 milliárd 163 millió forint áll rendelkezésre. Ez az összes érintett intézményt érintő munkák előzetes tervezésének költsége. A megvalósíthatósági tanulmányoknak ez év augusztus 31-ig kell elkészülniük. Az erről szóló rendeletről korábban itt számoltunk be.

Most dr. Szalay László, Dunaharaszti polgármestere azt jelentette be közleményében, hogy már egyeztetett a tankerület vezetőjével, és szerdán már a műszaki megvalósíthatóságról tárgyal a kormány szakembereivel.