Kijelölték az új iskola helyét Dunaharasztin

//Berényi Attila
A tervezett építési telek, térkép forrás: Google
A képviselő-testület január 27-i ülésén dönt arról, hogy az iskola építésére egy összesen 14.343 m2 alapterületű telket bocsát rendelkezésre. Ez a Paál László – Munkácsy – Zágoni – Vörösföld utcák által határolt terület.

Még tavaly novemberben jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztere, hogy összesen 60 milliárd forintból 16 köznevelési intézményt bővít, illetve épít az állam. Ezek közé tartozik az a 24 osztályos új iskola is, amely városunkban épül majd meg. A megvalósíthatósági tanulmányoknak ez év augusztus végégig kell elkészülniük. Minderről itt és itt írtunk korábban. A tanulmányokat egyébként a Beruházási Ügynökség készíti majd el.

A napokban dr. Szalay László polgármester egy rövid közleményben azt tudatta, hogy a témában egyeztetett a tankerület és a kormány szakembereivel.

A következő képviselő-testületi ülésre készült előterjesztés az építkezésre kijelölt ingatlanon túl szól arról is, hogy a vele határos közterületeket belterületbe sorolja, ez utóbbi intézkedés az előterjesztés szerint kizárólag a telekkel határos két utat érinti. A végső döntést a képviselő testület hozza meg.