Itt a Dunaharasztin is forgatott film előzetese – Szabó István: Zárójelentés

//Berényi Attila
intercom_zarojelentes_elozetes-kep_20191228

forrás: YouTube előzetes, InterCom

Február 27-től látható a mozikban az Oscar-díjas Szabó István új filmje, a Zárójelentés.

A nagyrészt városunkban forgatott mozi főhőse Stephanus professzor (Klaus Maria Brandauer), az elismert kardiológus, akit váratlanul nyugdíjaznak. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, ezért hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként kezd dolgozni. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével és legjobb barátjával, ám nem feledkezhet bele a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik a szűklátókörű polgármesterrel, és saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz velük.

A film több jelenetét Dunaharasztin forgatták. A polgármesteri hivatal épületében több napon át dolgoztak. A külső jeleneteknek csak egy kisebb része készült városunkban, de egy-egy villanásra már felismerhető az előzetesben is Dunaharaszti.

A filmet Szabó István rendezte és a szintén világhírű Koltai Lajossal dolgozott, utóbbi természetesen operatőrként vett részt a munkában. A főbb szerepekben: Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly, Stohl András, Kerekes Éva, Udvaros Dorottya, Csomós Mari, Szirtes Ági, Börcsök Enikő, Csákányi Eszter és Szarvas József lesz látható.

 

(index)