115. évfordulójára készül a Hunyadi suli

//Tóth Gábor
hunyadi-suli_115ev_konyvtar-archiv_1673042920_464_20211213

A Dunaharaszti Hunyadi János Általános Iskola egyik épülete egykoron. forrás: Dunaharaszti Városi Könyvtár Helytörténeti fotó- és képeslapgyűjteménye

A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola ebben a tanévben ünnepli fennállásának 115. évfordulóját. 2022-ben több eseménnyel is készül az intézmény ez alkalomból. Ehhez azonban régi emlékekre is szükség van.

A suli iskolatörténeti kiállítást tervez, de lesz művészeti tárlat a volt hunyadis pedagógusok, diákok, szülők alkotásaiból és jubileumi évkönyv is készül majd.

Ha van emléke a Hunyadi János Általános Iskoláról, akkor segíthet. A kiállításhoz és a kiadványhoz vár az intézmény írásos visszaemlékezéseket, leveleket, fotókat, az iskola életéhez kapcsolódó tárgyakat, érmeket, kupákat, okleveleket, iskolaköpenyt. De ha van az úttörő/kisdobos élethez kapcsolódó emléke vagy régi tankönyve, füzete, ellenőrzője az is nagyon érdekes lehet a szervezőknek.

A művészeti kiállításhoz olyan alkotásokat várnak a szervezők, amelyek érdemesek és érdekesek a nagyközönségnek. Ilyenek a sulihoz kötődő kézimunkák, rajzok, festmények, fotók vagy irodalmi alkotások is.

A tárgyakat természetesen visszajuttatják majd tulajdonosaiknak, így csak kölcsönbe kérik őket. Ehhez azonban az kell, hogy ezeket névvel és elérhetőséggel lássa el. A fotókhoz pedig szükség van a kép készítésének időpontjára, az azon látható személyek nevére is.

A felajánlásokat az iskola székhely épületében (Dunaharaszti, Földvári u. 15.) portáján lehet leadni, emailban pedig a hunyadi115@hunyadi-dh.hu címre. Határidő: 2022. február 28.

További információk: +3630/7093136

(dho)