Nem mennek még iskolába a Rákóczi diákjai, a Kőrösiben egy osztály marad otthon

//Berényi Attila
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Nem mennek még iskolába a Rákóczi diákjai, a Kőrösiben egy osztály marad otthon
Bár korábban úgy volt, hogy elkezd visszaállni a tantermi oktatás a Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános iskolában, de változott a helyzet. A Kőrösiben egy osztály kényszerül online tanulni.

A Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában korábban több pedagógus és pedagógiai asszisztens esetében volt pozitív a COVID19 teszt eredménye. Eredetileg úgy volt, hogy a hét második felében már rendeződni kezd a helyzet, és helyettesítésekkel megkezdődik a tantermi oktatás, legalább az iskola egy részében. Erről itt írtunk korábban.

Azonban ezeket a terveket keresztül húzta egy másfajta egészségügyi gond, így jelenleg nincs elegendő pedagógus az órák megtartásához. Ficzere Noémi, intézményvezető úgy tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy ennek fényében a hét hátralévő részében marad a digitális oktatás az egész iskolában. A remények szerint a jövő héten újra kinyithat az iskola.

Közben a Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola honlapján jelezte, hogy az egyik osztály online oktatásra tér át 2021.02.25-én és 26-án.

Megkerestük a Dunaharaszti iskolák fenntartói szerepét betöltő Szigetszentmiklósi Tankerületi Központot, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a hozzájuk tartozó 505 általános iskolai osztályból 27 osztályban van tantermen kívüli, digitális munkarend. További 6 osztályt érintően van érvényben rendkívüli szünet. Teljes feladatellátási helyre vonatkozó tantermen kívüli digitális munkarendet még a Szigethalmi Széchenyi István Általános Iskola esetében rendeltek el.

(dho, csomaiskola.hu)