Szombaton középiskolai felvételi!

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / educationfree
Azok a végzős általános iskolások, akik a középfokú oktatásban a 9. évfolyamon szeretnének tovább tanulni 2021. január 23-án írják meg a központi felvételit. De azok a hatodikosok is most írásbeliznek, akik 6 osztályos gimiben tanulnának tovább.

A vizsga most szombaton van, és délelőtt 10 órakor lesz. A Dunaharaszti és a Dunavarsányi általános iskolák 8. évfolyamos tanulóit a KRÉTA rendszeren keresztül az általános iskolájuk is értesítette az írásbeli vizsga helyszínéről, áll a Baktay Ervin Gimnázium oldalán megjelent tájékoztatóban, de az intézmény honlapján is lehet informálódni. A dolgozatot 5 helyszínen írják majd meg a diákok.

A 6 évfolyamos képzésre jelentkezők a Baktay Ervin Gimnáziumban (2330 Dunaharaszti, Baktay tér 1.) írják meg a központi írásbeli felvételi vizsgát, mondta el szerkesztőségünknek Lévai Mónika, a Baktay Ervin Gimnázium igazgatója.

A vizsgára minden tanuló feltétlenül vigyen magával személyazonosítására alkalmas fényképes igazolványt (személyi igazolvány, diákigazolvány, útlevél), valamint a feladatlapok kitöltéséhez tollat.

A jelenleg érvényes járványügyi szabályok értelmében a szülők csak a kapuig kísérhetik a gyerekeket. Fontos, hogy a bejárat 50 méteres körzetében és az épületbe való belépéskor mindenki számára kötelező a szájmaszk használata. A védőmaszk viselése az írásbeli vizsga alatt a vizsgateremben ajánlott, de nem kötelező, az iskola minden egyéb helyiségében (folyosó, mosdó stb.) a maszk viselése kötelező. Egy teremben maximum 10 fő foglal majd helyet. A Baktay Ervin Gimnáziumot nagy kihívás elé állította az, hogy összesen 502 gyermek vizsgáját kell lebonyolítaniuk. Így külső helyszíneket, azaz más oktatási intézményeket is bevontak a feladatba, mondta az igazgató asszony.

Mivel ez központi írásbeli, így nem feltétlenül a Baktayba jelentkeznek a most itt az írásbelit megíró fiatalok.

A kiadott tájékoztató szerint az írásbeli vizsga kiértékelt dolgozatait, vizsgázónként egy fő tekintheti meg. A lapokat egyenként le lehet fényképezni a helyszínen. Ezt a Baktay Ervin Gimnáziumban lehet majd megtenni 2021. február 1-jén, 10.00 és 18.00 óra között. Az értékelő lapokat nem adják postára, hanem azokat szintén a gimiben lehet majd átvenni, február 8-án.

Végül egy üzenet: a Baktay Ervin Gimnázium igazgatója, Lévai Mónika a tantestület nevében kíván lapunkon keresztül sok sikert a felvételiző diákoknak!  

(Baktay Ervin Gimnázium, dho)