Az egyik dunaharaszti suliban hamarabb kezdődik a téli szünet

//Tóth Gábor
teliszunet-iskolak_freepik_goodphoto_20201207

Képünk illusztráció, forrás: freepik / goodphoto

A téli szünet hivatalosan 2020. december 21-én kezdődik (dec.18. az utolsó tanítási nap) és 2021. január 3.-ig tart (jan.4. az első tanítási nap).

A Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola közleménye szerint az intézmény eltér ettől a rendtől. Az igazgató által kiadható (évi 5 nap) keret terhére 3 nappal korábban engedik el a gyerekeket. Ennek értelmében itt 2020. december 16. és 2021. január 3 között tart a szünet. Azon szülők, akik 2020. december 16-17-18-ai napokra napközibe vinnék a gyermeküket 2020.december 10. (csütörtök) jelezhetik igényüket a titkarsag@csomaiskola.sulinet.hu címen.

Megkérdeztük a város többi általános iskoláját is, hogy tervezik-e előbbre hozni a szünetet?

Az intézményvezetők tájékoztatása szerint a Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola valamint a Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sem tervezi a téli szünet kiterjesztését, így az ott tanuló gyerekek jövő hét péntekig jelen állás szerint suliba járnak.

A Baktay Ervin Gimnázium is tartja az eredetileg kiadott rendet. Lévai Mónika igazgató elmondta, hogy egyébként sem lenne indokolt esetükben a téli szünet kiterjesztése, hiszen a kormányrendeletnek megfelelően a legtöbb diák digitális munkarendben tanul, és mindössze két olyan osztály van, ahol tantermi oktatási rend van érvényben.