Orbán: Karácsonyra és Szilveszterre is érvényben maradnak a szigorú intézkedések

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: freepik
A miniszterelnök közösségi oldalán megjelent videójában jelentette be a kormány járványellenes döntéseit, amelyek az ünnepi időszakra is hatással vannak. A korábbi, december 11-én lejáró intézkedéseket fenntartja a kabinet a továbbiakban is!

A kormányfő elmondta, hogy két hete célzott, tömeges tesztelést indított az ország. Ezen fölül folyamatosan egyeztetett a miniszterelnök járványügyi szakértőkkel, professzorokkal, tudósokkal – így születtek meg a mostani döntések.

Az eddig érvényben lévő, éjszakai kijárási tilalommal is járó intézkedéseket – melyek eredetileg december 11-én jártak volna le – meghosszabbítják.

Az Operatív Törzs döntéseinek értelmében a jelenlegi kijárási tilalom, és szigorú intézkedések 2021. január 11-éig biztosan érvényben maradnak. Azaz 20.00 és hajnali 05.00 között  továbbra sem lehet kimenni az utcára (csak a már meghatározott kivételek esetében).

Hogy szenteste tesznek-e kivételt, azt majd csak december 21-én döntik el, az akkori állapotok ismeretében.

December 31-én azonban biztosan nem lesz kivétel. Azaz a kormányfő bejelentése szerint a Szilveszteri bulikat és utcabálokat az indén nem lehet megtartani!

Keddtől (2020.12.08) indul a koronavírus elleni vakcinára jelentkezők regisztrációs lehetősége – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

(Orbán Viktor / Facebook)