tanevkezdes_hunyadi-nemet2_dho_20200824

Már csak a diákokra várnak a következő tanév könyvei (Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola), fotó: dho

Iskolánkként változik, hogy lesz-e tanévnyitó ünnepség. Természetesen mindenütt szigorúan betartják a járványügyi előírásokat. Körkép Dunaharasztiból.

Az oktatást felügyelő Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ tájékoztatója szerint a szokásoknak megfelelően indul az új tanév. A Kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől minden nappali tagozatos diák, tanuló ingyenesen kapja a tankönyveket, ez érinti a Tankerületi Központ által fenntartott iskolák tanulóit is.

Az intézmények a szülőket és a diákokat értesítik a tanévkezdés menetéről. Mi is összeszedtük, mit érdemes tudni a Dunaharaszti tanulóknak a sulikezdésről.

Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola, fotó: dho

A Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola közleménye szerint az első osztályosoknak szervezett Gólya-Parti, amely eredetileg augusztus 31-én lett volna, ebben az évben elmarad.

Az iskola tanévnyitó ünnepélyt sem tart, derül ki a tájékoztatóból. Így a gyerekeket 2020. szeptember 1-én reggel 8 órakor várják, és az első tanítási nap 11.45-ig tart. Ekkor még étkezésre sem lesz lehetőség. A 2-8. évfolyamos tanulók a tankönyveiket az első tanítási napon kapják meg. Az 1. évfolyamos tanulók tankönyveit a szülői értekezleten a szülők veszik át.

A felsős tanulók számára a szájat és orrot eltakaró maszk viselése a tanteremben lehetséges, a tantermen kívüli helyszíneken előírt!

A Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola szülői értekezleteinek tervezett időpontjait itt találja meg.

Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola, fotó: dho

A Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában a kiadott tájékoztatás szerint megtartják a tanévnyitót. Ez az alsósoknak az iskolaudvaron lesz 2020.09.01-jén 8:00-kor, míg a felsősök az osztálytermekben, az iskolarádión keresztül követhetik az eseményeket. Rossz idő esetén „az érvényes járványügyi előírásoknak megfelelően” járnak el.

Pár nappal korábban, augusztus 27-én rendezik meg az úgynevezett „Giliceavatót” a kis elsősöknek. Ők a tankönyveket is ekkor kapják meg.

  • 2-4. évfolyamos diákok az 1. tanítási napon vehetik át könyveiket;
  • 5-8. évfolyamos diákok augusztus 25-én 8.00–16.00 között, 26-án 8.00–18.00 között és 28-án 8.00–13.00 között kapják meg a kiadványokat, térítésmentesen.
II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, fotó: dho

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola információink szerint, az intézmény két telephelyén külön-külön, a járványügyi előírások figyelembe vételével szervezik meg a tanévnyitó ünnepséget 2020. szeptember 1-én. Rossz idő esetén az iskolarádión keresztül indítják el a tanévet. A tankönyvek a szokásoknak megfelelően az osztálytermekben, a padokon várják majd a diákokat.

Baktay Ervin Gimnázium, fotó: dho

A Baktay Ervin Gimnázium megtartja tanévnyitóját, ám nem a megszokott rend szerint zajlik majd az esemény. Idén elmarad az a szép hagyomány, amelyben az iskola vezetése kézfogással köszöntött külön minden egyes elsőst. Hogy a tanulók a tanévnyitón se gyűljenek össze feleslegesen nagy csoportban, így az osztálytermekben lesz az ünnepség, méghozzá úgy, hogy az iskola központi rendezvényét a belső hálózaton keresztül közvetítik majd a tanulóknak képben és hangban.

Lévai Mónika, a Baktay Ervin Gimnázium igazgatója, szerkesztőségünknek elmondta, hogy a tankönyvek rendben megérkeztek. Ezeket a diákok a tanévkezdéskor, összekészítve az osztálytermekben találják majd meg, azaz külön nem is kell a pakkért bemenni.