Megalakult a Pest Vármegyei Területi Választási Bizottság

//Berényi Attila
PestVarmegyeiValasztasiBizottsag_231121

A képen szereplők balról jobbra: dr. Szép Tibor Pest Vármegye Önkormányzatának jegyzője dr. Nemeskéri Balázs Imre TVB elnöke dr. Kása-Richlach Mónika TVB elnökhelyettese dr. Szelényiné Dobi Gyöngyi TVB póttagja dr. Firicz László TVB tagja és Szabó István a Pest Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. fotó: Szabó István / facebook

2024. nyarán tartják meg hazánkban az önkormányzati választást. Ezzel egyidőben lesz az Európai parlamenti választás is. A napokban megalakult a Pest Vármegyei Területi Választási Bizottság.

A választási bizottságok, mint a választások törvényességének elsődleges garanciális szereplői, olyan testületek, amelyek biztosítják a választási jogszabályok érvényesülését, kiemelt figyelmet fordítva a függetlenség és a pártatlanság követelményeinek érvényre juttatására – olvasható a Nemzeti Választási Iroda ismertetőjében.

A napokban megalakult a Pest Vármegyei Területi Választási Bizottság, amely a vármegyében, a településeken működő választási bizottságok felett álló szervezet. A megyei csapatnak dunaharaszti tagja is van, dr. Kása-Richlach Mónika jogász személyében. A szakembert ráadásul a testület elnökhelyettesének választották meg.

A választási bizottság tagjai:

  • dr. Nemeskéri Balázs Imre (elnök)
  • dr. Kása-Richlach Mónika (elnökhelyettes)
  • dr. Firicz László (tag)
  • dr. Móricz Szilvia (póttag)
  • dr. Szelényiné Dobi Gyöngyi (póttag)

A helyhatósági választás előkészítése már Dunaharasztin is megkezdődött. A helyi Választási Iroda vezetője megállapította, hogy hány képviselői hely talál gazdára a voksoláson.

Megkezdődött a 2024-es önkormányzati választás előkészítés Dunaharasztin is

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az önkormányzati és az EP választást hazánkban 2024. június 9-én, vasárnap rendezik majd meg. Ennek okairól az ide kattintva elérhető cikkünkben írtunk korábban.

(dho)