Majmot koboztak el Dunaharasztin

//Berényi Attila
kép forrása: Segítő Angyalok / facebook
Lakossági bejelentés alapján találtak rá a Segítő Angyalok szervezet munkatársai arra a rázuszmajomra, amelyet Dunaharasztin, egy kert végi sufniban tartott egy magát állatvédőnek kiadó személy.

A Segítő Angyalok beszámolója szerint, jelzésükre a Pest Megyei Kormányhivatal a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai azonnal a helyszínre érkeztek és megkezdődött a hivatalos eljárás, amelynek vége természetesen a majom elkobzása volt. Már a helyszínen kiderült, hogy az állat alultáplált, idős és elhanyagolt környezetben van – derül ki a beszámolóból. Az RTL-nek nyilatkozva Csikós Róbert, a mentési akcióban részt vevő állatvédő elmondta, hogy az ügyben érintett nő nem értette, hogy mit keresnek nála a rendőrök:

„Fennhangon üvöltözte még a hatóságnak is, hogy hát ő ezt a majmot kobozta”

Az állatot a Fővárosi Állatkert szakemberei elkábították és elszállították, azóta ők gondozzák, jelenleg karanténban van.

Hanga Zoltán, az intézmény szóvivője azt mondta, hogy Magyarországon egy jogszabály értelmében gyakorlatilag minden majomfajta tartása tilos magánszemélyek számára. A rézuszmajom ráadásul különösen veszélyeztetett fajnak minősül. Az állat sorsáról később döntenek.

(RTL, Segítő Angyalok)