Dunaharasztin is figyelnek a temető látogatók biztonságára

//Berényi Attila
A dunaharaszti temető. kép: dho
Halottak napja és mindenszentek környékén természetes, hogy a temetőkben és azok környékén sokan megfordulnak. Ez a tömeg pedig a bűnözőket is csábítja. Dunaharaszti is figyel a biztonságra.

A következő időszakban a Városi Rendészet és a Polgárőrség megerősített szolgálattal van jelen a temetőben és a környező utcákban. A sírok között is járőröznek és a parkoló autók valamint a közlekedők biztonságát is figyelik.

Persze a temetőlátogatók is tehetnek saját biztonságukért, egy kis odafigyeléssel. A rendőrség erre külön felhívta a figyelmet, melyről alábbi cikkünkben olvashat.

Óvatosságra int a mindenszentek közeledtével a rendőrség

A dunaharaszti Városi Rendészet felhívja a figyelmet arra, hogy este, sötétedés után már nem ajánlott a temetőben tartózkodni. A kevesebb fény miatt ugyanis könnyebben eleshet, megsérülhet valaki. A temető nyújtott nyitvatartással várja a látogatókat, de az ott feltüntetett időpontok a nagykapu zárását jelenti. A kiskapun állandóan beléphet bárki, de saját felelősségre. Kísérjék el idősebb, nehezebben tájékozódó családtagjaikat!

A dunaharaszti temető halottak napi nyitvatartása

Lényeges még, hogy a Dunaharaszti városi temető környékén is megnövekedett autós és gyalogos forgalomra kell számítani. Az arra közlekedők készüljenek arra, hogy az oda vezető utakon bárhol felbukkanhatnak gyalogosok, biciklisek.

Vigyázzon magára, vigyázzunk egymásra!

(dho)