TOP 10-ben Dunaharaszti a betörések számában

//Tóth Gábor
betoreses-rablas_dh_freepik_tongcom_20191209

Képünk illusztráció, forrás: freepik / tongcom

Az egyik legelterjedtebb bűnelkövetési forma a betörés. Ez alapján állították össze az agglomerációs települések ranglistáját. Ám a számokat fontos elemezni is!

A Budapest környéke a Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár alkalmazás segítségével állított össze egy 10-es listát a főváros környéki települések betörései alapján.

Ezt bárki elérheti az ügyfélkapun keresztül. Bár a lap cikke a legveszélyesebb városokról ír, de nyilván a betörések nem egyedül jelzik a közbiztonság állapotát egy-egy településen, de nyilván jelzés értékűek.

A legtöbb betörés egyébként Érden történt 2020-ban, itt 50 ilyen esetet regisztráltak. A második helyen Szentendre szerepel 49 ilyen bűnüggyel, míg Szigetszentmiklós a 3. helyen áll. Itt 37 betörés történt az elmúlt esztendőben. Dunaharaszti egyébként a nyolcadik, 16 betöréses esettel. Azt is figyelembe kell venni, hogy ez a fajta statisztika a települések lélekszámát nem vette figyelembe, hanem a betörések abszolút értéke alapján állított fel rangsort. Ha már 100 ezer lakosra vetítik a betörések számát, akkor városunk már nincs ott a TOP 10-ben!

Növelné a közterületi jelenlétet Dunaharasztin a rendőrség

A Dunaharaszti Rendőrörs 2020. évi tevékenyégéről készült beszámoló szerint – amely április végén került a városvezetés elé – egy év alatt +3 betöréses esete volt, hiszen 2019-ben 13-at regisztráltak.

(budapestkörnyéke.hu, dho)