Új kihívás: 30 napig igyál vizet

//Berényi Attila
aqua-challenge-viz_freepik_gorynvd_20211004

Képünk illusztráció, forrás: freepik / gorynvd

Az optimális hidratáltság és az egészséges életmód támogatására október 1-jétől 30 napos vízivás kihívást hirdetett Aqua Challenge néven az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárságának közreműködésével – adta hírül az MTI.

Az OGYÉI az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: az idén második alkalommal meghirdetett kihívás célja, hogy egy hónapon át minden résztvevő csak vizet fogyasszon folyadékpótlás céljából.

A megelőzésre és egészséges életmódra törekvő felhívások és kezdeményezések az „Új egészségkultúra” program célkitűzéseit segítik, amelyet Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hirdetett meg 2019 tavaszán – emlékeztettek.

A közlemény szerint az OGYÉI tudatosítani szeretné, hogy a megfelelő táplálkozásnak a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel is elengedhetetlen része, és erre a célra a víz a legalkalmasabb.

A kihíváshoz csatlakozók vállalják, hogy 30 napon át csak vízzel fogják oltani a szomjukat, így az Aqua Challeng által egy hónap alatt megtapasztalhatják a vízfogyasztás növelésének és a cukorbevitel csökkentésének pozitív egészségügyi hatásait.

Az idei Aqua Challenge-ről további információk a https://merokanal.hu/ oldalon találhatóak.

(MTI, merokanal.hu)