Gyermekét is magával vitte drogot venni a dunaharaszti család

//Tóth Gábor
forrás: police.hu
Közös gyermeküket is magával vitte a következő adag marihuána megvásárlásának helyszínére az a pár, amelynek tagjait a napokban fogták el a Pest megyei felderítők. Az eladó sem menekülhetett sokáig.

Egy ideje már zajlott a felderítés, amikor 2021. április 15-én a rendőrök szeme láttára ütötte nyélbe az üzletet eladó és vevő a XX. kerületi Torontál utcában, írja a police.hu. A felderítők kirajzottak autóikból és meglepték az üzletfeleket. A sofőr először tolatni kezdett, majd kövér gázt adva elszáguldott, a vevő a mozgó kocsiból ugrott ki. Mire a 31 éves dunaharaszti férfi feltápászkodott, a rendőrök megbilincselték. Őt és autójában várakozó 29 éves élettársát is előállították, miközben gondoskodtak a járműben tartózkodó alig több, mint egy éves kisfiúról. A férfi zsebében, majd lakásukon több tasakba porciózott kábítószergyanús anyagot, digitális mérleget, dohányőrlőket foglaltak le. Mindkettejük drogtesztje pozitív lett.

A helyszínről elmenekülő férfi nem sokáig élvezhette önkényes szabadságát, a pár kihallgatásakor már ő is bilincsben tűrte, amint a rendőrök átkutatták fővárosi lakását. Az eladónál, azaz L. Norbertnél 12 adagot találtak egy zokniba rejtve, lakásán további 228 gramm zöld növényi törmelék, valamint azzal szennyezett edények kerültek elő.

Az előzetes vegyész-szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag delta-9-THC-t tartalmaz, így kábítószernek minősül.

A gyanú szerint a pár hosszú hónapok óta volt ügyfele, az eltelt idő alatt közel 1,3 millió forintot költöttek drogra, mindketten fogyasztónak mondják magukat, ráadásul a férfi ismerőseinek is tovább szokott passzolni készletéből. A nő ellen kábítószer birtoklása, párja ellen kábítószer-kereskedelem vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

L. Norbert panaszt tett a gyanúsítás ellen, a vallomástételt megtagadta. Az őrizetbe vett férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.