Megkezdődött a szezonális zöldhulladék szállítás Dunaharasztin

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / sergeychuyko
A múlt hétvégén zárult az évenkénti kétszeri, ingyenes, lakossági zöldhulladékgyűjtés első szakasza. A második majd ősszel lesz. Ám mostantól igénybe lehet venni a heti szállítást, igaz ez fizetős.

A Dunaharaszti hulladékszállítását elvégző Multiszint Kft. idén is, heti rendszerességgel viszi el a megfelelően kikészített, fűnyírásból származó hulladékot, derül ki az önkormányzat hivatalos oldalán megjelent tájékoztatóból. Ehhez szerződni kell a céggel. A szolgáltatás 2021.04.19. és 2021.10.13. között vehető igénybe. A szállítás minden hétfőn, kedden, valamint szerdán reggel 5:00 órakor kezdődik, függetlenül attól, hogy az esetleges ünnep- vagy munkaszüneti napra esik-e. Így a zsákot előző este kell kikészíteni az előre leegyeztetett helyre.

Ehhez egy erős anyagból készült zsákot is kell vásárolni a cégtől. A 160 literes eszközt minden alkalommal leürítik és azt visszateszik az adott ingatlan kerítésére, ráakasztják a postaládára, vagy bedobják az udvarra.

A zsák 889 forintba kerül, míg a zöldhulladék szállítása 1 zsák esetén, fél évre 18.161 forint. Több zsák szállítását is meg lehet rendelni. Az árak bruttóban értendőek. Aki később csatlakozik a szolgáltatáshoz, annak időarányos díjat számítanak fel.

A zsákot az ügyfélszolgálat a pandémiás helyzetre való tekintettel házhoz szállítja, ahol a megrendelő az átvétel igazolásával veheti át.

A szolgáltatást minden munkanapon 08.00 és 16.00 között lehet megrendelni a 06/30-329 4702 telefonszámon vagy e-mailban a ugyfelszolgalat@multiszint.hu címen. Az ügyfélszolgálat címe: 1201 Budapest Attila utca 62.

Fizetni pedig az ügyfélszolgálattal történt egyeztetés után, átutalással lehet a K&H Bank 10403181 – 00003785 – 00000005 számlaszámára lehet.

 

Fontos! Dunaharasztin továbbra is „szigorúan tilos” a kerti hulladék elégetése. Ez a hét minden napjára érvényes. Az erről szóló önkormányzati rendeletet ide kattintva találja meg.

(dunaharaszti.hu)