Segítség a bűncselekmények áldozatainak

//Tóth Gábor
aldozatsegites_freepik_mayakruchankova_20210412

Képünk illusztráció. forrás: freepik / mayakruchankova

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Kormányhivatal együttműködésében tartanak a következő időszakban fogadóórákat a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságon azoknak, akik bűncselekmények áldozataivá váltak.

A kapitányság szerkesztőségünknek küldött tájékoztatója szerint a cél, hogy az érintettek minél több információt kapjanak, felmérjék igényeiket és segítsenek a kialakult helyzet kezelésében.

Az Áldozatsegítő Szolgálat olyan személyek támogatására jött létre, akik akár közvetlenül, akár közvetett módon, valamely bűncselekmény, illetve tulajdon elleni szabálysértés áldozataivá váltak. Az Áldozatsegítő Szolgálat célja, hogy az elszenvedett bűncselekménnyel kapcsolatban felmerült érzelmi, lelki, anyagi és más problémák megoldásához segítséget nyújtson, áll Magyarország Kormányának tájékoztatójában.

Fontos kiemelni, hogy mindez térítés nélkül vehető igénybe.

Ha Ön úgy érzi, hogy egy bűncselekmény áldozataként segítségre szorul, keresse fel a szakembereket a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság épületében (2310 Szigetszentmiklós, Apor Vilmos utca 1.) az alábbi időpontok valamelyikén:

  1. április 21. 09:00-11:30 óráig,
  2. június 2. 09:00-11:30 óráig,
  3. július 14. 09:00-11:30 óráig.

 

(SZSZRK)