Hol kell maszk, hol nem? Dunaharaszti útmutató!

//Berényi Attila
maszk.freepik.210705

Képünk illusztráció. forrás: freepik

A hétvégétől egy fokkal szabadabban élhetünk, már csak az egészségügyi és a szociális intézményekben kötelező a maszk. Dunaharaszti közintézetei ezt és az egyéb enyhítő intézkedéseket is figyelembe veszik. Aki szeretne továbbra is használhat maszkot, a kézfertőtlenítés pedig továbbra is erősen ajánlott.

Dunaharaszti Polgármesteri Hivatal:
Az épületbe lépve már nem előírás a maszk használata. Természetesen aki nagyobb biztonságban érzi magát úgy, használhatja az orrot és szájat eltakaró eszközt.

Ventona Trans Kft.:
Ahogy a többi tömegközlekedési eszközön, így a Dunaharaszti helyi közösségi közlekedését kiszolgáló buszokon sem kötelező már a maszk.

József Attila Művelődési Ház:
Az intézményben tartott rendezvényeken már sokkal szabadabban vehet részt mindenki, a maszkhasználat itt sem előírás már, és a védettségi igazolványt sem kérik el. Egyedül a zárt térben tartott zenés-táncos rendezvényekre érvényes létszám korlátozás.

Dunaharaszti Városi Könyvtár:
Az intézmény szolgáltatásai immár korlátozás nélkül vehetőek igénybe. Mint mindenütt a kézfertőtlenítést ajánlják, de az oltási igazolványt már nem kell felmutatni. Itt sem kell maszkot használni. A nyári nyitvatartási rend továbbra is érvényben van, azaz hétfőn, szerdán és pénteken várják az olvasókat 10.00 – 12.00 és 13.00 – 18.00 óra között.

Dunaharaszti Városi Rendelő, Gyermekorvosi Rendelő:
Az egészségügyi és szociális intézmények területén továbbra is KÖTELEZŐ maszkot viselni, amely egyszerre kell, hogy takarja az orrot és a szájat. Továbbra is egyeztessen időpontot orvosával, így elkerülhető, hogy egyszerre sokan legyenek a váróban. Ugyanez érvényes a Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézetre is.

Okmányiroda Dunaharaszti:
Az ügyintézéshez már itt sem kell maszkot hordani, valamint nem szükséges előre időpontot egyeztetni sem. Ez azt jelenti, hogy a helyben kapott sorszám alapján megy az ügyintézés. Nyilván, aki nem akar túl sokat várakozni, az jól jár az időpont-foglalással. Ezen felül már nem az épület előtt kell várakozni, hanem bent az ügyféltérben is meg lehet ezt tenni.

(dho)