Folytatódik a szúnyoggyérítés Dunaharasztin

//Tóth Gábor
szunyoggyerites_ma_freepik_dho_ű20200630

Képünk illusztráció, forrás: freepik

Ismét földi úton gyérítik a szúnyogállományt.

Szokás szerint a napnyugta utáni órákban indul majd a munka, ezúttal 2021. július 07. napján, azaz szerdán. Rossz idő esetén a védekezés 2021.  július 08-09. napján lesz, áll a város honlapján megjelent hírben.

A szakemberek Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert használnak majd. Ennek olyan csekély a koncentrációja, hogy kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Persze ennek ellenére néhány óvintézkedést nem árt betartani: a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

(dunaharaszti.hu)