Biztonsági intézkedések a tüdőszűrésen

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / pressfoto
Mint ismeretes 2021. február 12. és március 31. között lesz tüdőszűrés Dunaharasztin a József Attila Művelődési Házban. A vizsgálaton a Taksonyiak is részt vesznek. Bejelentették az egészségügyi óvintézkedéseket is.

A szűrés minden hétköznap reggel 8 és délután 6 között lesz. A vizsgálatról előzetesen tudható információkról itt írtunk korábban.

A gépkocsival érkezőktől azt kérik, hogy a művelődési ház környékén lévő P+R parkolókat használják! Az udvarba nem lehet beállni!

Az esemény szervezői a biztonság érdekében járványellenes óvintézkedéseket is bevezettek, derül ki Fényes István, önkormányzati képviselő közösségi oldalán megjelent bejegyzéséből. Így az épületben az orrot és szájat egyszerre takaró maszk használata kötelező lesz. A vizsgálaton csak egészséges, lázmentes személyek vehetnek részt. Az érkezők a Táncsics utca felől léphetnek be az épületbe, itt kötelező kézfertőtlenítés és érintésmentes testhőmérséklet mérés fogadja őket. A nagy klubteremben veszik fel az itt dolgozók a szűréshez szükséges adatokat, és itt kell várakozni is. A vizsgálatra név szerint szólítják majd az érintetteket. Az intézményt elhagyni a vizsgálatot követően a sarokajtón keresztül lehet.

A szervezők azt kérik, hogy akik meg tudják szervezni (nyugdíjasok, kismamák) azok inkább reggel 8 és 15 óra között éljenek a lehetőséggel. Így nem alakul ki zsúfoltság egyes idősávokban.

Aki indulás előtt tájékozódni szeretne, vagy kérdése van, az a +24 531 070 érdeklődhet.

(Fényes István / facebook)