A kijárási korlátozás alatt is nyitva tart Dunaharaszti éjjel-nappali gyógyszertára

//Berényi Attila
gyogyszertari-ugyelet-koronavirus_dho_20201104

KisDuna Gyógyszertár a Fő úton, fotó: dho

Szerda hajnalban már kijárási korlátozás volt érvényben hazánkban, ez azt jelenti, hogy éjféltől reggel 5-ig csak bizonyos esetekben lehet utcára menni. A KisDuna Gyógyszertár - a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján - a korábbi rend szerint nyitva tart.

A miniszterelnök kedden este jelentette be az újabb korlátozó intézkedéseket, amelyeket a kormány a koronavírus járvány terjedésének visszafogása érdekében hozott. Erről itt írtunk korábban.

A Magyar Közlönyben megjelent részlet szabályok szerint megengedett a közterületen tartózkodás (más kivételek mellett):

„egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal éjfél és reggel 5 óra között…”

Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón azt mondta, hogy:

„Az éjjel-nappali boltok és gyógyszertárak, benzinkutak saját maguk döntik el, hogy érdemes-e nyitva tartaniuk éjfél és hajnali öt között.” – idézi a telex a minisztert.

A KisDuna gyógyszertártól kapott információink szerint az intézmény vezetése egyeztetett a felügyeleti szervként működő Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettel, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy a patikának nyitva kell tartania.

(Magyar Közlöny, Telex, dho)