A mai vendégfőszerkesztő: Lauránné Sziládi Gizella

//Berényi Attila
00vendegszerk-gizi-dho-1

Lauránné Sziládi Gizella, fotó: dho

A dunaharaszti online mai főnöke igazán színes életpályát tudhat magáénak. Tehát egészen biztos, hogy izgalmas cikkeket tálal majd Önnek, kedves olvasó. Mi meg addig pihenünk.

Gizi, a Dunaharaszti Városi Könyvtár vezetője jelenlegi munkahelyére több vargabetű után jutott el, de a lényeg az, hogy célba ért. Mindössze 6 éves volt, amikor már tudta, hogy tanár szeretne lenni. Ez össze is jött, hiszen magyar-német szakosként végzett. El is kezdett tanítani, de ráébredt, hogy nagyon nem szeret szerepelni, így hirtelen olyan messze találta magát a katedrától, amennyire csak lehet.

A kőiparban húzott le közel 16 évet, mint kereskedelmi asszisztens, közben pedig elvégezte a könyvtáros szakot. Nagyon jó nyelvérzéke van, így a német mellett az olasszal sincs gondja, de belekóstolt az orosz, a finn és a latin nyelvekbe is. Az útja egy szigetszentmiklósi iskola könyvtárába vezetett, majd a dunaharaszti Rákóczi suli bibliotékájában kezdett el dolgozni.

Miután a városi intézmény vezetője nyugállományba vonult, megpályázta az állást, és nyert. Ma már a városi könyvtárat vezeti. Gizi imádja a helyet, de a könyvek is szeretik őt. Keze alatt az intézmény egyre inkább közösségi térré alakul át, a kötetek méltóságteljes némaságát a nyüzsgés egészíti már ki, hiszen az olvasók mellett egyre-másra jelennek meg a koncertek zenekedvelői, az előadások hallgatói is.

Gizi, tiéd a terep, jó munkát!

Habos áfonyás pite könyvajánlóval

Író-olvasó találkozó a könyvtárban!

Fotópályázat: #ahelyaholélünk

(dho)