Író-olvasó találkozó a könyvtárban!

//Lauránné Sziládi Gizella
02Adjuk_meg_a_modjat_Anna_gyuri_kozos_portre_foto_DGY

Dragomán György és Szabó T. Anna, fotó: Szabó T. Anna

25 évvel ezelőtt, 1998. október 12-én adták át a Dózsa György út 12/b szám alatt található Dunaharaszti Nagyközségi Könyvtár új épületét. Majdnem két évvel később, 2000. július 1-én településünk városi rangot kapott. Azóta a városi könyvtár kulturális életünk meghatározó tényezőjévé vált. Ünnepeljük meg az évfordulót! Méghozzá két olyan emberrel, akik egy párt alkotnak az életben, és élmény őket olvasni, hallgatni.

Egy héttel ezelőtt nagyszabású programsorozattal emlékezhettünk meg a várossá válás 23. évfordulójáról, 3 hét múlva pedig a könyvtár születésnapját ünnepeljük. Tartsanak velünk! Megadjuk a módját. És erre mi is lehetne alkalmasabb, mint két kiváló szerző, Szabó T. Anna és Dragomán György író-olvasó találkozója:

A program meghívója már nagyon kecsegtető:

„Mire jó az irodalom? Szabó T. Anna nagyjából három évtizede van a költői pályán, a líra mellett a novellán és a drámán át a gyerekkönyvekig sokfélét írt, mégis mindig új válaszokat keres a kérdésre – ahogy Dragomán György is prózaíróként. Szabó T. Anna legutóbbi verseskötete Vagyok címmel, Dragomán György újabb irodalmi szakácskönyve pedig Adjuk meg a módját! Írások főzésről és evésről címmel látott tavaly napvilágot. A gasztronómiai kötet címe mindkettőjük alkotói munkájára jellemző, ahogy egész életükben igyekeznek mindennek megadni a módját. Közös estjükön mesélnek és felolvasnak, személyes és kitalált történeteikkel keresik az elbeszélhetőség határait és a belső szabadság lehetőségeit, miközben műhelytitkokra is fény derülhet.”

A program ingyenes, de regisztrációs jegyhez kötött, amit a könyvtár nyitvatartási idejében személyesen igényelhetnek, és vehetnek át.

Ne maradjanak le! Október 12-én 18 órától szeretettel és egy kis meglepetéssel várjuk az érdeklődőket.

Adjuk meg a módját – találkozó Szabó T. Anna költővel és Dragomán György íróval
helyszín: Dunaharaszti Városi Könyvtár
időpont: 2023.10.12. 18:00

(Dunaharaszti Városi Könyvtár)