dho podcast: Dr. Sztankó Attila, dunaharaszti plébános

//Berényi Attila
Egy kisvárosban még ma is vannak olyan személyek, akik meghatározzák annak életét. Egyikük mindenképpen a pap. Dunaharasztin több felekezet is otthonra talált. A katolikusok plébánosa, dr. Sztankó Attila 2022. augusztusában kezdte szolgálatát városunkban. Vele beszélgettünk a dho podcast harmadik epizódjában.

Kárpátalján, az egykori Szovjetunió, a mai Ukrajna területén született Sztankó Attila. Már ez önmagában sok érdekes kérdést vet fel, amelyekre választ is kaptunk tőle. Még azt is elárulta, hogyan állt a szerelemmel pappá szentelése előtt. De Attila atya mesélt sportmániájáról is, hiszen bringázik, fut, kajakozik, és régen még vívott is. Imádja az állatokat, „kecske és bárány suttogónak” titulálta magát a pásztor, akinek pásztorkutyája van. Ismerje meg Attila atyát.

A videó címlapképünkre kattintva el is indul.

Kövessen bennünket:

A DHO poadcast a Civilek Dunaharasztiért Egyesület és a dunaharasztionline.hu együttműködésében jött létre.

Nézze meg a dho podcast korábbi epizódjait is:

dho podcast: a Jászai Mari-díjas Nagyváradi Erzsébet

dho podcast: Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltó Egyesület

 

A Civilek Dunaharasztiért Egyesület a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Zrt. Városi Civil Alap pályázatán „A Civilek Dunaharasztiért Egyesület kommunikációs felületeinek létrehozása, és technikai eszközök beszerzése” (pályázati azonosító: VCA-KP-1-2022/5-000216) címmel nyert (8.000.000 Ft vissza nem térítendő) támogatást.

(dho, CDE)