Összművészeti akció Dunaharasztin

//Tóth Gábor
A Terembura Színjátszó Társulat tagjai mondtak verseket, irodalmi szemelvényeket. fotó: dho
„Rögtönzés” címmel rendeztek összművészeti akciót Dunaharasztin a Magyar Kultúra Napjának előestéjén.

Nagyon izgalmas eseményen vehettek részt az érdeklődők, akik ellátogattak a volt Autotechnika telepre. Egy lángoló hordó jelezte a vendégeknek merre kell menni, nomeg a mellette rotyogó forralt bor illata.

Odabent pedig a művészetek minden érzékszervre hatottak. A sarokban Horváth Kornél, a Dunaharaszti Alapfokú Művészeti iskola tanára zongorázott. Egy harsány hangú kolomp jelezte, azokat a pillanatokat, amikor a zene helyét átvette a vers. A Terembura Színjátszó Társulat tagjaitól hallhattak a jelenlévők költeményeket vagy éppen irodalmi szemelvényeket. Közben Volker Scwartz és Lehel Endre festőművészek alkottak egy-egy óriási vásznon: improvizáltak, a zene a versek és az emberek hatását leképezve.

A falakon közben az ő régebbi műveiket lehetett megcsodálni. Az esemény közben interaktív is volt, a látogatók egyrészt kesztyűt húzva, táblaképek összeillesztésével alkothattak új kompozíciót. Ha valaki ennél is tovább ment volna, akkor ecsetet ragadva, maga is festhetett és kivehette a részét a közösségi alkotásból.

Érdekes, és mozgalmas esemény volt ez, kreatívan megmozgatva alkotót és befogadót. Remélhetőleg lesz még ilyen esemény Dunaharasztin!

(dho)