Keresik a dunaharaszti piaci tolvajt

//Berényi Attila
tolvajt-keresnek_dh-piac_dho_20210302

fotó, grafika: dho

Aki az elmúlt időszakban kint járt a piacon, az halhatta, hogy a hangosbemondón keresztül a maszkviselési kötelezettség mellett az esetleges lopásveszélyre hívják fel a figyelmet. Megkérdeztük a hatóságokat.

Ahol sokan vannak, ott bizony nagyobb eséllyel fordulnak elő olyanok, akik rosszban sántikálnak. Több olvasónk is jelezte szerkesztőségünknek, hogy zseblopásos esetről hallott a piacon. A Városi rendészettől kapott információk szerint a piacfelügyelet is tud hasonló ügyről. Így a piaci napokon ügyeletes rendész is szolgálatot teljesít a piac biztonsági személyzete mellett a területen.

A területileg illetékes Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság szerkesztőségünknek adott tájékoztatása szerint ebben az évben egy lopásos bejelentés érkezett hozzájuk, amely a dunaharaszti piacon történt.

„A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást.”

A kapitányság közlése szerint tavaly több alkalommal vittek sikerre nyomozást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai ilyen ügyekben, a tettesekkel szemben már vádemelési javaslattal éltek az ügyészségnél.

Kérdésünkre, miszerint tervezik-e az ideiglenes vagy folyamatos rendőri jelenlétet biztosítani legalább a szombati piacnapokon, a kapitányság úgy válaszolt, hogy:

„A Dunaharaszti piacon a piacfelügyeleti szolgálat, valamint a közterület-felügyelet munkatársai folyamatosan jelen vannak. A rendőrök visszatérő ellenőrzésekkel erősítik a biztonságos vásárlás, árusítás körülményeit.”

A közlemény szerint a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság ahogyan eddig, úgy a jövőben is visszatérő rendőri jelenléttel, ellenőrzésekkel lép fel a bűncselekmények megelőzése érdekében, és a későbbiekben is terveznek kitelepüléseket a piacra, ahol „személyesen megszólítva az érdeklődőket hívják fel a figyelmet az aktuálisan előforduló, felbukkanó bűncselekménytípusokra, azok megelőzésére.”

A legfontosabb természetesen továbbra is az, hogy Ön, mint vásárló legyen nagyon körültekintő, még az esélyét se teremtse meg annak, hogy egy ilyen lopásos eset áldozatává váljon.

(dho)