Árat emel a Magyar Posta

//Berényi Attila
1. sz. posta, Dunaharaszti, fotó: dho
Változnak július 1-től a lakossági levélfeladás díjai, az emelés mértéke infláció alatti - közölte a Magyar Posta az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, régiós viszonylatban a Magyar Posta levélfeladási díjai még mindig a legalacsonyabbak között vannak. A lakosság által leggyakrabban használt 50 gramm alatti belföldi sima, nem elsőbbségi levél díja 15 forinttal, az elsőbbségi levél díja pedig 25 forinttal kerül többe július 1-től.

Emelkedik a többletszolgáltatások tarifája is. A papíralapú feladásoknál az ajánlott többletszolgáltatás díja 485 forintól 500 forintra, a tértivevény többletszolgáltatás díja 325 forintról 345 forintra nő.

Végleg bezárhat a posta az Anna-házban

Továbbra is kedvezőbb díjjal érhetők el az elektronikus adattal feladott ajánlott és tértivevényes levélküldemények, az előbbi tarifája 445 forintról 460 forintra, utóbbi díja 305 forintról 325 forintra emelkedik – tájékoztattak.

A díjszabás további részleteiről, a díjakról a Magyar Posta honlapján található általános szerződési feltételekből (ászf) lehet tájékozódni – közölte a cég.