Maruzsa Zoltán: Nem kötelező hétfőn iskolába vinni a kicsiket

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / gpstudio
Az iskolák jövő heti nyitására vonatkozó szabályokat ismertette az Operatív Törzs tájékoztatóján Maruzsa Zoltán. A köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy ha egy szülő nem szeretné még hétfőn közösségbe engedni gyermekét, megteheti.

A miniszterelnök még szerda délután jelentette be, hogy 2021. április 19-én, hétfőn kinyitnak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai. A felsősöknek azonban, a középiskolásokhoz hasonlóan, május 10-ig marad az online oktatás.

Az Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján Maruzsa Zoltán államtitkár elmondta, hogy ha valaki nem szeretné, hogy a gyermeke iskolába menjen, erre megvan a lehetősége, ezt az intézményvezetők engedélyezik. A jogszabályok erre eddig is lehetőséget adtak. Ám azt is kiemelte, hogy aki több mint 250 órát hiányzik, annak osztályozóvizsgát kell tennie, ami a sikeres tanév feltétele.

Korábban a témában a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központot is megkereste szerkesztőségünk. Akkor a fenntartói jogokat gyakorló szervezet ugyanezeket az információkat tudatta. Erről itt olvashat.

Maruzsa Zoltán arról is beszélt, hogy az alsósok esetében kisebb a fertőződés kockázata, ugyanis nincs szaktanári rendszer, valamint ebben az életkorban még alacsony a fogékonyság a COVID19 kórokozójára. Ám a digitális oktatás az ő esetükben kevésbé hatékony.

(24.hu, dho)