A felsősöknek marad az online oktatás

//Berényi Attila
Egy dunaharaszti oktatási intézmény osztályterme. fotó: dho
Elérte az ország a három millió beadott oltást, jelentette be videóüzenetében a miniszterelnök. Az oktatás újraindításáról és a vendéglátásról beszélt a kormányfő.

Orbán Viktor közösségi oldalán elmondta, hogy a kormány az újranyitás következő lépcsőfokát három és félmillió embernél határozta meg. Ha ezt eléri az ország (a miniszterelnök reményei szerint ez jövő hét szerdán, csütörtökön következhet be), akkor kinyithatnak a vendéglátó egységek teraszai. A szektorban ténykedő vállalkozók „teraszdíját” eltörli a kormány.

Az oktatás újraindításáról is tárgyalt a kormány, ebben csak fokozatosan lehet haladni – hangsúlyozta a kormányfő. Április 19-én (hétfőn) kinyitnak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatos osztályai. A felsősök maradnak az online oktatásban, ők majd a középiskolásokkal együtt (május 10-én) kezdik meg újra az iskolába járást.

A politikus ismét hangsúlyozta, hogy az oltás életet menthet, és mindenkitől azt kérte, hogy fogadja el azt a fajta vakcinát, amit felkínálnak neki és oltassa be magát.

(Orbán Viktor / facebook)