Itt a tömegközlekedés ünnepi menetrendje

//Tóth Gábor
mav_menetrend_keleti_freepik_passolas_20210311

Menetrendi tájékoztató tábla a Keleti pályaudvaron - korábbi kép. fotó: freepik / passolas

A március 15-i ünnephez igazodik a vonatok és buszok közlekedési rendje.

A MÁV által üzemeltetett vonatok március 14-én az ünnepnapi, 15-én a vasárnapi, 16-án már a munkanapi menetrend szerint közlekednek.

Módosul a Volánbuszok közlekedési rendje is: március 14-én munkaszüneti napi, 15-én a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti napi, 16-án a hét első tanítási és munkanapi menetrendnek megfelelően indulnak a járatok. Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos részletes tájékoztatás az itt érhető el.

A MÁV-HÉV járatai március 13-án szombaton a megszokott szombati közlekedési rend szerint járnak, március 14-én vasárnap és 15-én hétfőn vasárnapi menetrend szerint közlekednek a hév járatok.

A járványhelyzet miatt a közlekedési társaságok kérik, hogy aki teheti, most halassza el utazását. Amennyiben mindenképpen utaznak, tartsák be a kötelező maszkviselési és távolságtartási szabályokat, áll a MÁV-csoport szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból és 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetők.

Az elektronikus jegyvásárlás további részleteiről a Volánbusz és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. weboldalán tájékozódhatnak az utasok.

A BKK menetrend változásáról itt írtunk korábban.

(MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság)