Most sokkal jobban kell vigyázni az idősekre!

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: freepik
A COVID-19, azaz a Kínából indult új koronavírus járvány a legsúlyosabb tüneteket az időseknél okozza. Ez 60 év fölötti korosztályra különösen igaz. Éppen ezért nekik szól a kormány új tájékoztató filmje.

Fontos, hogy Ön is elbeszélgessen idős ismerősével, rokonával. Mondja el neki, hogy milyen egészségügyi helyzet alakult ki a világban, miről szól a járvány elleni védekezés.

Különösen lényeges, hogy csak megalapozott, ellenőrzött információt ismerjen meg, és osszon meg. A legfrissebb adatokat a kormány által működtetett https://koronavirus.gov.hu/ oldalról szereztheti be.

Magyarország kormánya kisfilmet is készített az időseknek, amelyben a számukra legfontosabb betartandó óvintézkedéseket közlik.

Nagy segítség, ha a fiatalabbak most bevásárolnak az időseknek, hogy nekik minél kevesebbet kelljen közösségbe menniük. De ebben az esetben is kerüljék a közvetlen, érintéses kontaktust. Mindenki igyekezzen telefonon, vagy interneten, elektronikusan intézni az ügyeit. Ha ez valakinek nem megy, adjon neki segítséget!

A családi szokásokat sem árt átalakítani ebben az időszakban. Tartson ön is egy méter távolságot idős szeretteitől, nem kell most a nagyihoz elvinni az unokát sem. Legyen a fő szempont az, hogy minden eszközzel megóvja az Ön és környezete egészségét.

 

(koronavirus.gov.hu)