Bíróság előtt a szigetszentmiklósi ékszerrablók

//Berényi Attila
bilincs_freepik_fukume_211001

Képünk illusztráció. forrás: freepik / fukume

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen, akiket egy ékszerbolt kirablása közben értek tetten a rendőrök, áll a Pest Vármegyei Főügyészség szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A vádirat szerint a két elkövető azért ment be 2023. december 6-án egy szigetszentmiklósi ékszerüzletbe, hogy azt kirabolja. Egyikük ennek érdekében egy gázsprayt, míg másikuk egy fegyvernek látszó tárgyat vitt magával. A boltba lépve egyikük a pulthoz ment és kezében a fegyvernek látszó tárggyal közölte az eladóval, hogy ez egy ékszerrablás. Ezután egy sporttáskát tett elé és felszólította, hogy pakolja bele az aranyakat. Társa eközben az üzlet bejárati ajtajában állt meg, biztosítva ezzel a cselekmény elkövetését és fedezve a menekülési útvonalat.

Az elkövetők balszerencséjére egy éppen a közelben lévő rendőri egység felfigyelt a cselekményre és berontva az üzletbe ártalmatlanították a vádlottakat.

Amennyiben a rendőrök nem léptek volna közbe, a két elkövető több tízmillió forintot is zsákmányolhatott volna.

A Pest Vármegyei Főügyészség az ügyben fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

(PVFÜ)