Kampány – Nyilvános fórumot tartott Taksonyban Lázár János

//Berényi Attila
lazar-janos-taksony_dho_20240528-2

Lázár János (j) építési és közlekedési miniszter Taksonyban, Pánczél Károly parlamenti képviselő (b) és Kreisz László (k) Taksony polgármesterének társaságában. fotó: dho

Az Önkormányzati és az EP választásról volt szó azon a nyilvános fórumon, amelyet Lázár János építési és közlekedési miniszter tartott Taksonyban.

A tárcavezető Kreisz László polgármester mellett kampányolva elmondta, hogy bár ő maga húzott le sok fejlesztési tételt korábban, amelyek például Taksony életében fontosak, de most lesz lehetőség újra megnyitni ezeket. Ilyen beruházások például a Bugyi irányába tervezett körforgalom, az 510-es út falun belüli szakaszán elkezdett faltól-falig történő felújítása, vagy az 51-es elkerülő szakasza. Lázár János emlékeztetett, hogy ezeket a beruházásokat a háború okozta gazdasági válság miatt kellett felfüggeszteni, ám újraindulhatnak.

Nyilvános fórum Lázár Jánossal Taksonyban. fotó: dho

A miniszter kiemelte Kreisz László munkáját, aki egyébként a FIDESZ-KDNP színeiben méretteti meg magát a választáson.

„Helyi szinten az a kérdés, hogy marakodás, vagy gyarapodás!… Mert a helyi politika nem a Fideszről vagy az ellenzékről szól, az Taksonyról szól.” – emelte ki a politikus.

Elhangzott, hogy a Pánczél Károllyal a térség parlamenti képviselőjével és Kreisz László polgármesterrel folytatott, pár perccel korábban zajlott egyeztetésen a korábban felfüggesztett három beruházás folytatásáról is szó esett, feltéve, ha a nagyközség a jelenlegi vezetőjével tudja folytatni a munkáját.

Kreisz László Taksony polgármestere (j) és Lázár János (b) építési és közlekedési miniszter. fotó: dho

A jelenlévők kérdezhettek is a minisztertől. Az egyik felvetésre, miszerint miért szinte csak Lázár János válaszol a sajtó kérdéseire, a politikus tréfálkozva azt mondta, hogy: csak ő ér rá, hiszen leállított szinte minden beruházást. Ugyanazon kérdező további érdeklődésére, miszerint miért nevezi a kormány a baloldali embereket „háború pártiaknak”? Lázár azt válaszolta, hogy a baloldali emberek sem szeretnének háborút, csupán a baloldali politikai pártok, csoportok vezetőire vonatkozik a kategória.

(dho)