Elfogadta idei költségvetését a Pest vármegyei önkormányzat

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: freepik / dho
A Pest Vármegyei Közgyűlés idei első ülésén döntés született többek között a költségvetésről, a külügyi beszámolóról, a külügyi tervről és a képviselők juttatásairól.

A testület elfogadta a 2024. évi költségvetését, amelynek főösszege 488 millió forint.

Pest Vármegye Önkormányzata költségvetési kiadásainak középpontjában a jogszabályok szerint ellátandó területfejlesztési és területrendezési feladatok állnak. A 2024. év folyamán több olyan projekt folytatódik, amely szervesen illeszkedik az Önkormányzat feladatkörébe. A területfejlesztési feladatok fókuszpontját 2024-ben a TOP Plusszal összefüggő feladatok jelentik majd, áll az önkormányzat honlapján megjelent beszámolóban.

Pest Vármegye Önkormányzata felel az első, Göd Város közigazgatási területén kialakított különleges gazdasági övezet fejlesztéséért. E témakörben is több téma szerepelt az ülésen.

A külügyi beszámoló és tervek elfogadása után a közgyűlés elfogadta, hogy megemelik a képviselők tiszteletdíját, amely így 204.000 forint lett havonta. Ha valaki bizottsági tag, az 298.000 forintot keres, míg bizottsági alelnökként 344.000 forint a juttatás, elnökként és tanácsnokként 389.000 forintot kapnak a politikusok.

(pestmegye.hu)