Balettvizsga és felvételi Dunaharasztin

//Berényi Attila
Balett próba, fotó: dho

Balett próba, fotó: dho

A Magyar Táncművészeti Egyetem Előkészítő Balett Stúdiója Dunaharasztin tavaly szeptemberben kezdte meg működését. Most vizsgát és pótfelvételit hirdettek meg.

Országos előkészítő programot indított az elmúlt években a Magyar Táncművészeti Egyetem, amely jelenleg 9 vidéki helyszínen működik, ezek közül az egyik Dunaharasztin. Megnéztük az egyik próbát.

A képzés fő célja, hogy az egyetem felsőfokú előkészítő klasszikus balett szakmai képzésének I. évfolyamára találjanak és felkészítsenek tehetséges gyerekeket.

A képzésben való részvétel – amely az általános iskola alsó tagozatos tanulóinak biztosított (6 és 10 év közötti fiúkat és lányokat várnak) – felvételihez kötött, amellyel már előzetesen kiszűrhetők olyan adottságból vagy egészségügyi problémákból adódó tulajdonságok, amelyek megakadályozzák a magasabb fokú klasszikus balett tanulmányokat.

A Tehetségcentrumokban folyó képzés önköltséges, díját a családok az Egyetem részére fizetik.

A felvételin a gyerekek fizikai adottságait és koordinációs képességeit mérik fel csoportos és egyéni gyakorlatok keretében.

A gyerekeket balett órákon szokásos öltözetben várják: lányokat balettdressz, harisnya és gyakorlócipő, fiúkat feszes póló, fekete nadrág és zokni vagy gyakorlócipő.

A felvételit Szitt Melinda, a Magyar Táncművészeti Egyetem mesteroktatója, a képzés szakmai vezetője tartja. A szakember a szülőknek személyes visszajelzést ad az elért eredményről.

A felvételire regisztrálni Hommer-Godó Enikőnél lehet ( hommerbalett@gmail.com  ; +36202382790)

Időpont: 2024.02.07. (szerda) 17.00
Helyszín: Laffert Kúria

Szerkesztőségünk meghívást kapott az egyik próbára, és bepillantást nyerhettünk az ott zajló munkába. Galériánkban láthatja, hogyan tanulnak a kicsik. Néhányukat évek múlva akár az Opera színpadán is láthatjuk.

(dho)