A hátsókertjében ásta el üzlettársát – vádemelés a szigetszentmártoni gyilkosság ügyében

//Berényi Attila
gyilkos_policehu_240125

A vádlott kihallgatása. fotó: police.hu

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki miután egy vita során megölte üzlettársát, a testet saját kertjében ásta el, áll a vádhatóság szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A vádirat szerint az elkövető és a sértett üzlettársak voltak. 2018 áprilisában a sértett megjelent a vádlott Csepel-szigeti lakcímén azért, hogy együtt Németországba utazzanak autót vásárolni.

Miközben a vádlott házában reggeli kávéjukat fogyasztották összevitatkoztak, amelynek során korábbi sérelmeik is felszínre kerültek. Az egyre hevesebb vita során a vádlott a házból nyíló garázsba vezető lépcső tetejéről meglökte a sértettet, aki attól a lépcsősor aljára esett és fejét beverte a térkőburkolatú talajba.

Az elkövető ezt követően magához vett egy betonvas darabot és azzal többször is fejen ütötte az esés után éppen felkelni szándékozó sértettet. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett el a bántalmazás során, hogy igen rövid időn belül életét vesztette.

A vádlott ezt követően a sértett holttestét egy talicskába tette és az ingatlan hátsó részében lévő, korábban komposztálás céljából kiásott gödörhöz vitte. Ott átkutatta a holtest ruházatát, kiürítette zsebeit, az azokban talált értékeit megsemmisítette, majd a tetemet a gödörbe dobta és eltemette.

A Pest Vármegyei Főügyészség az elkövető ellen emberölés bűntette miatt emelt vádat.

A helyszín feltárásáról készült rendőrségi videó alább tekinthető meg.

(PVFÜ)