Pest Vármegyei Főügyészség: Közösségi oldalakon vadászott kislányokra a férfi

//Berényi Attila
pedofil_internet_freepik_240111

Képünk illusztráció. forrás: freepik

A Szentendrei Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki az egyik közösségi platformon több kiskorú lány próbált elcsábítani, részben sikerrel, áll a vádhatóság szerkesztőségünknek küldött közleményében. Volt olyan tizennégy év alatti áldozata, akivel szexuális kapcsolatot is folytatott.

A harmincas évei elején járó férfi több profillal is regisztrált az egyik közösségi oldalra, ahol magát tizenévesnek adta ki. Ezután 2018 tavasza és 2020 nyara közötti időszakban több tizennegyedik életévét még be nem töltött lánnyal is felvette a kapcsolatot. A csetelések során a sértettek bizalmába férkőzött szép szavakkal és dicséretekkel, majd arra próbálta őket rávenni, hogy nemi szervükről küldjenek nekik képeket. A megkeresett lányok egy része erre hajlandó is volt.

Volt olyan lány, akinek pedig – erre irányuló kérés nélkül – a férfi küldött olyan videót, amin önkielégítést végez.

Ezen túl a vádlott több ízben azt is kérte a levelezések során, hogy a lányok személyesen is találkozzanak vele és létesítsenek szexuális kapcsolatot is, amiért akár fizetne is nekik.

2018 nyarán az egyik sértettnél a férfinak sikerült is elérnie, hogy találkozzanak 2-3 alkalommal szexuális együttlét céljából.

A Szentendrei Járási Ügyészség az ügyben a férfivel szemben szeméremsértés vétsége, valamint többrendbeli gyermekpornográfia bűntette és szexuális visszaélés bűntette miatt emelt vádat.

(PVF)