Március 1. után tényleg megszűnik a Budapest-bérlet

//Berényi Attila
hev_tavaszi-karbantartas_dho_20210417

H6 HÉV Dunaharasztin. fotó: dho

Néhány hete röppent fel a hír, miszerint kivezetik az agglomerációban élők számára hasznos Budapest-bérletet. Később több helyütt azt írták, hogy megállapodott a további használatról a korműnyzat és a főváros. Most ezt pontosították.

Még 2016-ban vezették be a Budapest-bérletet amelynek segítségével egyszerűbben utazhattak a HÉV és a VOLÁN járatain az agglomerációban élők.

A napokban azonban azt jelentette be a fővárosi fenntartású BKK, hogy a cég

„december 29-én, pénteken olyan háromoldalú megállapodást kötött a MÁV-HÉV-vel és a Volánbusszal, amely biztosítja a jelenlegi tarifarendszer megőrzését.”

A MÁV-HÉV-vel és a Volánbusszal megkötött, áthidaló megállapodás lehetővé teszi a jelenlegi szolgáltatások fenntartását, illetve elszámolását, egyúttal érvényben tartja a jelenlegi tarifákat és bevételi elszámolásokat, emelte ki a cég.

Az állami fenntartású MÁV-csoport szerkesztőségünknek küldött közleményében pontosította a BKK bejelentését. E szerint:

„A napokban nyilvánosságra hozott technikai megállapodás értelmében 2024. január elsejétől továbbra is a megszokott gyakorlat szerint használhatók a Budapest-bérletek az agglomerációs Volánbusz-járatokon és a MÁV-HÉV járatokon, ugyanakkor a tulajdonosi jogokat gyakorló, Építési és Közlekedési Minisztérium döntésének megfelelően az átmeneti megoldás legfeljebb március elsejéig, az új tarifarendszer bevezetéséig lesz érvényben.”

(BKK, MÁV-csoport)