Útlezárások a fővárosban – jön a török elnök

//Berényi Attila
lezarasok_pexels_bruce_mars_20191106

forrás: pexels / Bruce Mars

Extra biztonsági intézkedésekkel és útlezárásokkal szavatolják a ma (2023.12.18.) hazánkba látogató török államfő útját. Az advent utolsó hetére jellemző dugók így még durvábbak lesznek.

Politikai és diplomáciai kérdések, valamint a gazdasági kapcsolatok erősítése szerepel Recep Tayyip Erdogan és Orbán Viktor magyar miniszterelnök tárgyalásainak napirendjén, írja a Magyar Nemzet. Ez az év jelentős a két ország kapcsolatában, hiszen kerek száz évvel ezelőtt vette fel a diplomáciai kapcsolatot egymással Ankara és Budapest. A török államfőt Novák Katalin köztársasági elnök is fogadja. A politikus hivatalosan egyébként a Magyar–Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ülésére érkezik Budapestre – adta hírül az Anadolu Agency török állami hírügynökség.

A kiemelt védelmet élvező török államfő látogatása miatt rengeteg a korlátozás a fővárosban. Parkolási és megállás tilalom, időszakos lezárások, forgalmi rend változások. Mielőtt útnak indul, nézze meg a rendőrség részletes tájékoztatóját, amelyet ide kattintva érhet el.
Alább pedig egy interaktív térképen láthatja, hogy mely útszakaszokat nem lehet rendesen használni.

(Magyar Nemzet, police.hu)