Vádemelés: iskolából hazafelé tartó gyerekeket ijesztgetett illetve vert meg a férfi

//Tóth Gábor
Gyorsan elfogták a férfit! fotó: police.hu
Az elképesztő történet még tavasszal zárult a férfi gyors elfogásával, most megtörtént a vádemelés is. A vádirat szerint az ittas állapotú férfi 2023. március 29-én a kora délutáni órákban, Dabas belvárosában több, éppen hazafelé tartó iskolásba kötött bele, akik kivétel nélkül kiskorúak voltak.

Az elkövető először két, padon ülő és szülőjét váró fiúra kiabált rá, hogy menjenek oda hozzá, különben megöli a családjukat. Az ijedt gyerekek visszafutottak az iskola épületébe, áll a Pest Vármegyei Főügyészség szerkesztőségünknek küldött közleményében. Ezután a közeli buszmegállóba igyekvő egyik fiúra szórt trágár kifejezéseket ok nélkül. Miután ez a fiú is elszaladt, az elkövető figyelme a buszmegállóban várakozó fiúra és két kislányra terelődött, aki egyébként testvérek voltak.

A vádlott először pénzt kért a fiútól azzal, hogy ha nem ad, akkor letartóztatja mert ő rendőr. Miután nem kapott pénzt, a férfi agresszívan felszólította a kisfiút, hogy kérjen elnézést a lányoktól, mert megbántotta őket. Félelmében a sértett fiú eleget tett a felszólításnak, majd megpróbálta elhagyni a buszmegállót, de az elkövető megragadta a nyakát és fejét beleverte a buszmegálló falába. Eközben ismét követelte, hogy kérjen újra bocsánatot, amit a sértett újból megtett.

Ezt követően közölte a sértettel, hogy neki is van két lánya és ha hozzájuk mer érni megöli őt és a családját is. Ezután minden előzmény nélkül arra szólította fel a fiút, hogy kapja be a nemi szervét és ad neki 20.000,- forintot, illetve követelte, hogy a fiú vegye elő saját nemi szervét. Miután erre a sértett nem volt hajlandó, a férfi őt leköpte és a hajánál fogva kezdte rángatni. Az esetnek több kiskorú is szemtanúja volt, de félelmükben nem mertek beavatkozni.

A férfi végül elengedte a sértettet, aki eltávolodva tőle fel tudta hívni a segélyhívó számát, de a vádlott ekkor is pénzérmékkel dobálta őt. Időközben megérkezett a busz is, amire csak a sértett két testvére tudott felmenekülni, az elkövető a sértett útját állta, aki így nem tudott felszállni. A fiú a bántalmazás következtében könnyebb sérülést szenvedett.

Nem sokkal később az elkövetőt a hívás alapján kiérkező rendőrök egy közeli kocsmában fogták el.

Az ügyben a Dabasi Járási Ügyészség aljas indokból elkövetett testi sértés, valamint a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.

(PVFÜ)