Térségünkbe is hozott változást a Volánbusz új menetrendje

//Tóth Gábor
fotó: Volánbusz Zrt.
A MÁV–Volán-csoport új, 2022/2023-as vasúti és autóbusz-menetrendje december 11-én lépett hatályba. A Volánbusz Pest megyét érintő menetrendi fejlesztéseinek köszönhetően Csepel-sziget és Kelenföld között már hétvégén is biztosított az autóbuszos szolgáltatás, Tápiószentmártonban pedig sűrűbben közlekednek a járatok, derült ki a cég szerkesztőségünknek küldött közleményéből.

Csepel-sziget és Kelenföld között ezentúl hétvégén is közlekedik a 689-es járat: a Szigethalom és Kelenföld között korábban kizárólag munkanapokon induló autóbusz december 11-től szabadnapokon 12 járatpárral csaknem óránként, míg munkaszüneti napokon 8 járatpárral átlagosan kétórás követési idővel áll az utasok rendelkezésére.

A járat közvetlen átszállási lehetőséget biztosít többek között az M4-es metróra és a Dunántúl felé közlekedő vonatokra is. Szigethalmon reggel és délelőtt a Nyár utca és Tököl felől Kelenföld irányába, délután és este Kelenföld irányából a Nyár utca felé és Tökölre biztosított az autóbuszos csatlakozás. A Fehérvári úttól és a Bikás park megállótól Budapest belvárosa 15 percen belül elérhető. A 689-es autóbusz menetrendje a munkanapi időszakban nem módosul.

Tápiószentmárton vasútállomáson a települést korábban kiszolgáló egyes járatok útvonalának meghosszabbításával új vasúti csatlakozások jöttek létre. Az 500 Nagykáta–Tápiószentmárton vonalon új járatok közlekednek Tápiószentmárton, Vízmű és Tápiószentmárton, Vasúti megállóhely között, melyek csatlakoznak a budapesti vonatokhoz. A fejlesztésnek köszönhetően sűrűbben közlekednek a Volánbusz járatai Tápiószentmártonban.

További változás, hogy Gyálon módosult egyes autóbusz-megállóhelyek elnevezése, melyek Gyál, Damjanich utca helyett Gyál, Bocskai utca/Kőrösi út; Gyál, Széchenyi utca helyett Gyál, Széchenyi utca/Ady Endre út; Gyál, Somogyi Béla utca helyett Gyál, Somogyi Béla utca/Széchenyi utca; illetve Gyál, Bocskai utca helyett Gyál, Bocskai utca/Széchenyi utca néven találhatók a menetrendekben.

A fenti és a további menetrendi fejlesztések, módosítások részletei a Volánbusz honlapján érhetők el. A társaság a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében arra kéri Önt, hogy lehetőleg ne megszokásból közlekedjen. Az utazás megkezdése előtt használjon útvonaltervezőt (www.menetrendek.hu ), és még az indulás előtt tájékozódjon a www.volanbusz.hu oldalon.

A MÁV–Volán-csoport budapesti elővárost és az országos hálózatot érintő menetrendi változásairól a www.mav.hu/ujmenetrend oldalon is tájékozódhatnak az utasok.

(Volánbusz)