Gyorsan a végére jártak a taksonyi bűnügynek

//Berényi Attila
kép: police.hu
A vásárlási szándékot színlelő szigetszentmiklósi rendőrök elfogták azt a 28 éves férfit, aki a gyanú szerint egy parkoló járműből szerszámokat lopott, amiket aztán egy internetes közösségi piactéren eladásra kínált.

Egy taksonyi férfi tett bejelentést a rendőrségen 2022. december 7-én délután, mivel a lakása előtt leparkolt járművéből valaki 350 ezer forint értékben különféle szerszámokat – a sarokcsiszoló géptől az orrfűrészig – lopott el, áll a police.hu oldalon megjelent közleményben. A szobafestőként dolgozó férfi az interneten rákeresett a tőle ellopott szerszámok egyedi márkájára, és merő véletlenségből darabszámra és állapotra is stimmelő szerszámokat kínált valaki eladásra az egyik közösségi oldal piacterén.

A sértett felvette a kapcsolatot az eladóval, a címét és telefonszámát is elkérte, de a tököli találkára már az időközben segítségül hívott rendőrök érkeztek. A zsákmány hiánytalanul meglett, lefoglalása után visszaadták tulajdonosának.

A 28 éves L. Zsolt Dávidot elfogták és előállították. A férfi a kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, a vallomásában a terhére rótt bűncselekményt nem ismerte el. Azt állította, ő is csak vásárolta a lefoglalt szerszámokat, nem tudta, hogy azok lopottak. Kihangsúlyozta, hogy ha eredetüket ismerte volna, biztosan nem vásárolja meg, nem szeretett volna ugyanis problémát okozni magának.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfival szemben lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

(police.hu)